Clinical Researcher in Neuroscience

Karolinska Institute Department of Neuroscience

Tjänst som klinisk forskare, 50%

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Enheten för experimentell traumatologi, vid Institutionen för neurovetenskap, bedriver forskning kring fysiskt trauma. Att förebygga skada och hjälpa olycksdrabbade patienter med allvarliga kroppsskador, bland annat traumatiska hjärn- eller nervskador, till effektivare behandling är utgångspunkten för enhetens forskning. Experimentell forskning med användande av validerade försöksmodeller är en hörnsten i forskningen. Detaljerade uppföljningar av patientfall är en annan hörnsten.

Din roll

Enheten för experimentell traumatologi söker en person som kan ta självständigt ansvar för forskningsprojekt med inriktning mot trauma medförande katastrofala blödningstillstånd. Du ska kunna hantera de tekniker som enheten använder för skadegenerering, samt använda och utveckla fysiologiska, morfologiska, cell- och molekylärbiologiska analystekniker. Du kommer att delta i undervisning och praktisk handledning av studenter och doktorander inom enheten. Vi söker någon som känner sig stimulerad av att arbeta i grupp och i större projekt. Projekten är utvecklade i samverkan med våra anslagsgivare och utrymmet för att driva egna projekt vid sidan om dessa är begränsat.

Du kommer att vara chef för vår stordjursverksamhet, men det är också nödvändigt att du har erfarenhet av forskning med gnagare och cellkulturer. Du kommer också att vara ansvarig för forskning kring biologiska effekter av radar och pulsade mikrovågor, vilket förutsätter att du har kunskaper kring denna typ av frågeställningar och kan bearbeta data från genexpressions-arrayer.

Verksamheten är förlagd till Biomedicum i Solna samt vårt laboratorium vid Södersjukhuset. Du skall ansvara för hantering av explosivämnen, varför dokumenterad utbildning i hantering av explosivämnen är ett krav. Du förväntas även kontinuerligt samverka med enhetens tekniska personal (BMA, labmanager och laboratoriesamordnare) och aktivt delta i utveckling, felsökning och kvalitetskontroll av nya och befintliga analysmetoder.

Denna 50% tjänst som klinisk forskare är en tillsvidareanställning och ska kombineras med en aktiv anställning på 50% som läkare inom anestesi och intensivvård eller närliggande område.

Vem är du?

Vi söker dig som har läkarutbildning och specialistkompetens inom anestesiologi och intensivvård eller närliggande område. Du har avlagt doktorsexamen inom neurovetenskap eller motsvarande. Det är viktigt att du har goda kunskaper inom både grundvetenskapliga tekniker och klinisk forskningsmetodik. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska språket är ett krav. Den sökande bör ha erfarenhet av forskning inom neurovetenskap och/eller traumatologisk forskning på post-doktorsnivå och kunna redovisa nu pågående forskningsverksamhet. Den sökande har djupa teoretiska och praktiska kunskaper i morfologiska, fysiologiska, cell- och molekylärbiologiska tekniker och lång erfarenhet av experimentella försöksmodeller.

Den sökande har lång erfarenhet av djurförsök och adekvat formell utbildning för genomförande och planering av sådana försök. Kunskaper om fysiologi, anestesi och monitorering i samband med experiment är meriterande. Förmåga att ta egna initiativ samt god samarbetsförmåga är andra viktiga kvalifikationer. Du förväntas ha goda kunskaper i statistik och försöksplanering. Andra personliga egenskaper som är värdefulla för denna tjänst är god kommunikationsförmåga, flexibilitet och självständighet.

Delar av verksamheten innefattar samverkan med försvars- och samhällsskyddsmyndigheter och du måste därför vara svensk medborgare och kunna granskas för säkerhetsklassning.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid både vetenskaplig och praktisk skicklighet. Erfarenhet av arbete med olika experimentella försöksmodeller är särskilt meriterande. Vi kommer även att ta hänsyn till forskningserfarenhet, praktisk laboratorieerfarenhet, personlig förmåga och intellektuella färdigheter. Vi kommer i denna rekrytering att, utöver dokumenterade meriter, främst beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens, skicklighet och samarbetsförmåga anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter. Erfarenhet av projektarbete inom organisationer som NATO och EDA är särskilt meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar skrivna på svenska eller engelska: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27:e maj 2020. Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2075/2020
Kontakt
  • Mårten Risling, professor, 08-524 878 44, marten.risling@ki.se
Facklig företrädare
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
  • Björn Meister, SACO, 08-524 870 25, bjorn.meister@ki.se
Publicerat 2020-05-13
Sista ansökningsdag 2020-05-27